Novosti i događanja

 • Održan šesti masters PSGZ-a. Vrbanu srebro u disciplini 501 MO

  U dvorani Concordia na zagrebačkoj Trešnjevci, 21.03.2015 održan je i posljednji masters grada Zagreba ove sezone.

  Miroslav Vrban osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju u disciplini 501 MO u drugoj kategoriji te na taj način potvrdio svoj nastup u natjecanju završnice masters serije grada Zagreba.

 • Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2015

  Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2015. će se održati u sportskom centru Sava sport u Sesvetama, 18. i 19. travnja 2015.

  Glavna značajka ovogodišnjeg pojedinačnog prvenstva Hrvatske je da će igrati po novom sustavu. Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza je još prošle sezone donio odluku da se broj sudionika na završnom turniru s dosadašnjih 16 poveća na 24 u tri seniorske kategorije, odnosno sa 8 na 12 u konkurenciji dama. Kod seniora će se u prvoj fazi igrati u osam skupina s po troje natjecatelja, dok će se u drugoj fazi igrati na Listi 16 po jednostrukom nokaut sustavu, dakle samo desna strana.

  I dok svi s nestrpljenjem očekuju kako će funkcionirati novi sustav, ono što se može već sada znati je da se skupinama s po troje natjecatelja efektno riješava problem mogućeg namještanja rezultata, na što je proteklih sezona bilo dosta prigovora. Na ovaj način će sve utakmice imati natjecateljsku draž. U drugoj fazi se natjecatelji prema unaprijed utvrđenoj shemi smještaju na Listu 16 pri čemu se valorizira pozicija igrača u ukupnom poretku Masters liste. Dakle ako dvoje prvoplasiranih natjecatelja iz ukupnog poretka budu prvoplasirani u svojim skupinama, što se od njih svakako očekuje, više se ne može dogoditi da se oni na Listi 16 susretnu prije finala.

  Sve detalje vezano za turnir možete pročitati ovdje.