Novosti i događanja

 • Sesvetama peto mjesto na EP

  08. lipanj 2015.

  Sesvetama peto mjesto na EP

  Pikado klub Sesvete izborio je peto mjesto na Eurokup natjecanju B kategorije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u pikadu održanom u Poreču. 

  To je ujedno i najbolji plasman domaćih predstavnika u ovom natjecanju te najbolji u povijesti ovog kluba. Za PK Sesvete su u prvom redu nastupali Josip Klobučar, Domagoj Salač, Miroslav Vrban i Dario Močilac, dok su im kvalitetnu podršku pružili Pero Narančić, Danko Bilić i Slaven Kovačević.

  U B kategoriji slavila je mađarska ekipa Pestujhelyi SC s dvojicom reprezentativaca (Zsolt Melisek i Attila Szabados), dok su preostala dvojica (Levente Szekely i Zoltan Nemeth) nastupala za ekipu PSC, također u B kategoriji. Tako se nastavila praksa prema kojoj Mađari svoje ekipe prijavljuju samo u B kategoriji, što je u najmanju ruku upitno sa stanovišta pravila o kategorizaciji igrača.

  Na diobi sedmog mjesta završila je šibenska ekipa Z1, članica Pikado kluba Z, u sastavu Dalibor Beneta, Neven Krnić, Ivica Labor i Zoran Spahija. Stepenicu ispod, na diobi devetog mjesta, završili su splitski Dioklecijan 2, zagrebački CB Kum Jadransko Osiguranje te istarski PK Roč.

  Više se očekivalo od ekipe Novi Bokanjac, dvostrukih prvaka Hrvatske u ovom rangu, ali Zadrani su nakon Velike Gorice izgleda pali u formi. Nakon što su prošli skupinu već u prvom kolu na Listi 32 su izgubili od Pikado kluba Z, da bi na lijevoj strani odmah stigao poraz od njemačke ekipe Lux Cologne te su nastup završili na diobi 17. mjesta.