Novosti i događanja

 • HPS masters u Matuljima

  29. rujan 2015.

  HPS masters u Matuljima

  Prvi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2015/16. održan je u Matuljima 26. rujna.

  Anđelko Fofić iz PK Sesvete je ostvario odličan rezultat u disciplini cricket osvojivši drugo mjesto, u finalnom meču je bolji bio Boris Krčmar koji je zasjeo na vrh ukupnog poretka Masters liste nakon prvog turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza.

  Od ostalih igrača PK Sesvete nastupali su Danko Bilić, Miroslav Vrban, Slaven Kovačević, Marko Kezerić, Danijel Turkalj i Karlo Kozlica.

  Opširniji izvještaj i rezultate sa mastersa možete pregledati ovdje.

 • Počinje sezona 2015/2016

  07. rujan 2015.

  Počinje sezona 2015/2016

  Obavještavamo sve članove i simpatizere pikado kluba Sesvete da započinje nova sezona natjecanja u lizi pikado saveza Grada Zagreba te natjecanja na masters turnirima HPS-a i PSGZ-a.

  Ekipa Sesvete nastupa u drugoj lizi skupina B u sastavu: Miroslav Vrban, Anđelko Fofić, Dominik Golomejić, Slavko Markota, Danko Bilić i Slaven Kovačević.

  Ekipa Lions Sesvete nastupa u trećoj lizi skupina C u sastavu: Pero narančić, Marko Kezerić, Marijo Banoci, Marin Kutleša, Karlo Kozlica, Danijel Turkalj, Dominik Bosanac i Krunoslav Prpić.

 • Sesvetama peto mjesto na EP

  08. lipanj 2015.

  Sesvetama peto mjesto na EP

  Pikado klub Sesvete izborio je peto mjesto na Eurokup natjecanju B kategorije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u pikadu održanom u Poreču. 

  To je ujedno i najbolji plasman domaćih predstavnika u ovom natjecanju te najbolji u povijesti ovog kluba. Za PK Sesvete su u prvom redu nastupali Josip Klobučar, Domagoj Salač, Miroslav Vrban i Dario Močilac, dok su im kvalitetnu podršku pružili Pero Narančić, Danko Bilić i Slaven Kovačević.

  U B kategoriji slavila je mađarska ekipa Pestujhelyi SC s dvojicom reprezentativaca (Zsolt Melisek i Attila Szabados), dok su preostala dvojica (Levente Szekely i Zoltan Nemeth) nastupala za ekipu PSC, također u B kategoriji. Tako se nastavila praksa prema kojoj Mađari svoje ekipe prijavljuju samo u B kategoriji, što je u najmanju ruku upitno sa stanovišta pravila o kategorizaciji igrača.

  Na diobi sedmog mjesta završila je šibenska ekipa Z1, članica Pikado kluba Z, u sastavu Dalibor Beneta, Neven Krnić, Ivica Labor i Zoran Spahija. Stepenicu ispod, na diobi devetog mjesta, završili su splitski Dioklecijan 2, zagrebački CB Kum Jadransko Osiguranje te istarski PK Roč.

  Više se očekivalo od ekipe Novi Bokanjac, dvostrukih prvaka Hrvatske u ovom rangu, ali Zadrani su nakon Velike Gorice izgleda pali u formi. Nakon što su prošli skupinu već u prvom kolu na Listi 32 su izgubili od Pikado kluba Z, da bi na lijevoj strani odmah stigao poraz od njemačke ekipe Lux Cologne te su nastup završili na diobi 17. mjesta.

   

 • Održan šesti masters PSGZ-a. Vrbanu srebro u disciplini 501 MO

  U dvorani Concordia na zagrebačkoj Trešnjevci, 21.03.2015 održan je i posljednji masters grada Zagreba ove sezone.

  Miroslav Vrban osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju u disciplini 501 MO u drugoj kategoriji te na taj način potvrdio svoj nastup u natjecanju završnice masters serije grada Zagreba.

 • Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2015

  Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2015. će se održati u sportskom centru Sava sport u Sesvetama, 18. i 19. travnja 2015.

  Glavna značajka ovogodišnjeg pojedinačnog prvenstva Hrvatske je da će igrati po novom sustavu. Izvršni odbor Hrvatskog pikado saveza je još prošle sezone donio odluku da se broj sudionika na završnom turniru s dosadašnjih 16 poveća na 24 u tri seniorske kategorije, odnosno sa 8 na 12 u konkurenciji dama. Kod seniora će se u prvoj fazi igrati u osam skupina s po troje natjecatelja, dok će se u drugoj fazi igrati na Listi 16 po jednostrukom nokaut sustavu, dakle samo desna strana.

  I dok svi s nestrpljenjem očekuju kako će funkcionirati novi sustav, ono što se može već sada znati je da se skupinama s po troje natjecatelja efektno riješava problem mogućeg namještanja rezultata, na što je proteklih sezona bilo dosta prigovora. Na ovaj način će sve utakmice imati natjecateljsku draž. U drugoj fazi se natjecatelji prema unaprijed utvrđenoj shemi smještaju na Listu 16 pri čemu se valorizira pozicija igrača u ukupnom poretku Masters liste. Dakle ako dvoje prvoplasiranih natjecatelja iz ukupnog poretka budu prvoplasirani u svojim skupinama, što se od njih svakako očekuje, više se ne može dogoditi da se oni na Listi 16 susretnu prije finala.

  Sve detalje vezano za turnir možete pročitati ovdje.