Novosti i događanja

 • HPS MASTERS Matulji

  29. rujan 2014.

  HPS MASTERS Matulji

  Nakon prvog turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2013/14. održanog u Matuljima 27. rujna, na čelu ukupnog poretka u elitnoj Prvoj kategoriji nalazi se Alan Ljubić. Iako Zagrepčanin nije slavio niti u jednoj od tri discipline, u sve tri je bio među četvoricom najboljih te je sakupio 104 boda. Najuspješniji je bio u elitnoj disciplini 501 MO u kojoj je dospio do finala, dok je u Cricketu osvojio treće mjesto te u parovima četvrto.

  Odmah do njega je Vladimir Lešić koji je imao identičan učinak kao i Ljubić (srebro u parovima, bronca u 501 DO i četvrti u Cricketu), dok je na trećem mjestu Ivica Cavrić unatoč tome što je slavio u čak dvije discipline, 501 DO i parovima. Ali nešto slabiji rezultat u Cricketu, gdje je bio 13., koštao ga je prvog mjesta u ukupnom poretku.

  Kod djevojaka je na vrh zasjela Zagrepčanka Tatjana Perić zahvaljujući trijumfu u Cricketu i parovima te četvrtom mjestu u 501 MO. Sakupila je 66 bodova, četiri više od Splićanke Đurđice Delić koja je slavila u 501 MO, bila druga u parovima te peta u Cricketu. Iza njih se nalaze Jasna Šegvić i braniteljica naslova ukupne pobjednice od prošle sezone Vlatka Lešić.

  Kod igrača 2. kategorije dominantan je bio Zadranin Tomislav Markić koji je uz trijumf u disciplini 501 MO, visoku klasu potvrdio osvajanjem trećeg mjesta u parovima (sa sugrađaninom Božom Smolićem), dakle u konkurenciji najboljih hrvatskih pikadista. Najbliži pratitelj mu je aktualni juniorski prvak Hrvatske Valentino Šivalec iz Svetog Križa Začretje, a njih su dvojica na startu sezone najavili da će biti najozbiljniji kandidati za osvajanje naslova ukupnog pobjednika.

  Kod trećekategornika se istaknuo Slaven Kovačević iz Zagreba koji je osvojio 501 SO, a najbliži pratitelj mu je Kristijan Tufekčić iz Čiste Mlake.

   

  Izvor: www.hps-dart.hr