Novosti i događanja

 • Obrana titule prvaka Hrvatske!!

  Nakon što je ekipa pikado kluba Sesvete - Darts Point Team Ban prošle godine osvojila prvo povijesno nacionalno prvenstvo u klasičnom pikadu, ove sezone 2019/2020 uspjela je titulu obraniti i tako zadržati naslov prvaka Hrvatske. Ovaj ogroman uspjeh tim je veći što nam je svima poznato da je titule teže obraniti nego osvojiti a i iz razloga što je ovo jedino nacionalno prvenstvo u pikadu koje se održalo ove godine uslijed krize uzrokovane corona virusom. 

  Nakon odigranih sureta kroz skupine u četvrtfinalnim mečevima ekipe Đeksons's five i  Darts Point Team Ban bez problema s 5:0 izbacuju ekipe Žile i Pandu iz daljnjeg natjecanja.

  U susretu Janje Veterani vs Dioklecijan Relax pobjedu odnosi ekipa Janje Veterani tijesnom pobjedom 5:4 i time postaju treći polufinalisti.

  U okršaju ekipa Posejdon 2 vs Janje Alfa Team kao pobjednik je izašla ekipa Janje Alfa Team pobjedivši 5:4 i tako zatvorila krug polufinalista.

  U polufinalu prva je do finala došla ekipa Darts Point Team Ban pobjedom nad Đekson's Five 5:1. Izgledalo je to kao laka pobjeda, no bilo je sve samo ne lako i igralo se „na nož“ čitavo vrijeme, a dečki iz Bana pokazali su malo više čvrstoće na izlazima i uporno do kraja vodili vodu na svoj mlin, te zasluženo ušli u finale.

  U drugom polufinalnom meču Janje Veterani vs Janje Alfa Team bitka je potrajala vremenski duže, a dečki iz Alfa Teama morali su upotrijebiti sve svoje vještine da dobiju žilavu i opasnu ekipu Veterana, što su na kraju i uspjeli te se plasirali u finale rezultatom 5:1. Naizgled lako, ali u ovoj fazi ništa nije lako, bez obzira što rezultat sugerira drukčije .

  U bitci za treće mjesto strelice su ukrstili Đekson's Five i Janje Veterani. U napetoj borbi pobjedili su 5:2 Đekson'si i osvojili treće mjesto na 2. Ekipnom PH u klasičnom pikadu.

  Finale dvije velike ekipe, Dart's Point Team vs Janje Alfa Team, odigrano je na vrhunskoj razini, kako i priliči finalistima. U spektakularnim preobratima kao pobjednik je izašla ekipa Darts Point Team Ban. Pri rezultatu 4:3 za Bana, na crtu staju Pečnjak i Krčmar i započinju osmi set. Pobjeda Krčmara Janjetu bi donijela izjednačenje i u odlučujućem setu u kojem su trebali igrati Čegir protiv Ljubića sve bi bilo otvoreno i neizvjesno. Da do toga ne dođe pobrinuo se Pečnjak koji je pri rezultatu 2:2 u legovima dobio priliku za izlaz koji nije bio nimalo jednostavan, jer mu je ostalo 123. S prvom strelicom Pečnjak pogađa 57, zastaje malo na crti, a onda kao iz topa pogađa 16 i crveni bull te tako spektakularnim izlaskom Darts Point Team Banu donosi pobjedu i naslov prvaka Hrvatske na 2. Ekipnom PH u klasičnom pikadu.